WARMPJES

2017 10 23

We lieten ons er niet onder krijgen, ook al zou het gedaan zijn met het zachte weer. Er op uit met onze logé’s!

We werden beloond, er viel geen druppel regen, en het park van Insel Hombroich bij Neuss openbaarde zich op het allermooist. Bij de kleuren van nog volop bloeiende bloemen voegden zich de eerste kleuren van de herfst. Af en toe straalde even de zon door alles heen. We hebben genoten van die combinatie van landschappelijke schoonheid met architectonische kunst. We liepen dwars door de ‘begehbare Sculpture’ en probeerden er al neuriënd de akoestiek uit.

Daags ervoor ging het te voet naar Roermond, waar het ‘Historiehuis’ bekeken werd, en waar we nog buiten op een terras konden zitten. In een groepje van vier blijven de gesprekken steeds op gang rondom boeiende onderwerpen. Voor een groepje van vier is het bovendien een genoegen om culinaire verwennerijen te bedenken. Het samen tafelen mag uren duren, zeker als de betreffende gasten net verre reizen gemaakt hebben, en je in hun beschrijvingen meenemen tot veel verder dan de grens tussen Nederland en Duitsland.

Het is een niet meer weg te denken traditie geworden dat we met een van mijn broers zo’n weekend samen doorbrengen, over en weer, rondom de datum waarop de wintertijd en zomertijd begint.

We waren bij mij thuis met tien kinderen. Zou ik dit met ieder van hen willen doen dan zijn we twintig van de 52 weekends per jaar alvast onder de pannen.

Ik zit er warmpjes bij.

Dit bericht werd geplaatst in Beeldende kunst, bomen, buiten, Duitsland, expositie, herfst, kleuren, maaltijd, museum, wandeling en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op WARMPJES

  1. Je brengt me op een idee; het was meer dan 25 jaar geleden dat ik in Insel Hombroich was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s