TIKKETAKKETONEN

2019 12 09

Deze foto’s zullen duidelijk maken dat er aan een blog niet te denken viel, de voorbije dagen.

Ik had mijn aandacht bij kinderdansjes, bij de radslag en de koprol. Bij het luisteren naar kleinzoons’ versie van de Troonrede, die hij in zijn van de Sint gekregen koningsmantel gaf, en bij het applaudisseren voor zijn Bach- en Mozartimprovisaties aan het keyboard.

Mijn kleinkinderen zijn verre van alledaags. Als opa en oma werden we volledig -en naar eigen genoegen- ingeschakeld. Zo maakte opa met de hiervoor genoemde kleinzoon een gezamenlijke tekening van een Romaans kerkje in een heuvellandschap. Kleindochter en broertje zongen bij een video op de i-phone het liedje over de Eekhoorn met zijn lange staartje. ‘Tikketakketonen, Roetsj! in de bomen’. 

Op de muziek van de Walkürenrit van Wagner reden we ’s avonds terug naar huis. Om na een stormnacht wederom in de Doelen te zitten om van Brahms en Bártók te genieten. Als pianosolist de 70-jarige Emanuel Ax, die met zijn kracht, zijn verfijning, virtuositeit en expressie elke leeftijd logenstrafte. Op de bok de nu 30-jarige Lahav Shani, die zonder partituur zowel Brahms 1-ste pianoconcert alsook het Concert voor Orkest van Béla Bartók dirigeerde, uit het hoofd, gedetailleerd en suggestief. Daar stonden ze, dankend voor het overweldigende applaus, in elkaars armen als het Oude en het Nieuwe jaar. 

Het was een weekend vol muzieknoten, vol prachtige klanken, verrassend en veelbelovend.

Dit alles maken wij mee dankzij onze twee niet-alledaagse zonen. Ze houden ons leven kleurrijk en bijzonder. Wie denkt er dan nog over een blog?

Tikketakketonen, trots op mijn zonen!

(dit bijzondere concert, gegeven op 6 en 8 december, werd opgenomen en op zondag 15 december 14.00 uur uitgezonden door AVROTros op Radio 4)

Dit bericht werd geplaatst in genot, klassieke muziek, kleinkinderen, oma, opa, tekening, zoon en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op TIKKETAKKETONEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s