HOOGBEJAARD

2024 04 19

Dit mini-miniboeketje is een opmaat naar de feestelijkheden. Het sierde een cadeau, en met dat eerste bezoek van de gever brachten we alvast een bijzondere avond door. Feitelijk zou een verjaardag zó wat mij betreft mogen zijn: één gast ontvangen, daar alle aandacht aan schenken, en daarna met mijn lief uit-eten gaan.

Want ik ben te midden van veel van onze vrienden een van de weinigen die haar partner nog bij zich heeft. Het is vreemd: wij allebei schijnen met ingang van deze verjaardag ‘hoogbejaard’ te zijn. En dat terwijl ik volgens mij het ‘bejaard-zijn’ nog niet gehad heb. Het enige aspect waaraan ik dat merk is mijn toenemende schrik voor veel mensen in mijn huis. Kan ik dat nog aan? Ben ik handig genoeg? Gevolg is dat ik dagenlang al bezig ben met inkopen, twijfelen over de hoeveelheid, opruimen in huis. Rust om een schrijfonderwerp te bedenken schiet er dan niet over. 

Maar wie weet: zodra de overgang van ‘bejaard’ naar ‘hoogbejaard’ echt gemaakt is, wordt alles misschien weer normaal. En dan gaat het leven weer verder zoals het is: met ogen en oren die nog functioneren, met benen die me naar de mooiste plekken brengen, en met een hart dat warm is voor hen die mijn pad kruisen, en vooral voor degene die nog altijd bij me is. 

Dit bericht werd geplaatst in feest, gasten, leeftijd, ouderdom, verjaardag en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op HOOGBEJAARD

  1. KnutzEls zegt:

    Dat is veel om blij om te zijn. Van harte gefeliciteerd en hopelijk nog lange tijd samen. 🍀

  2. Dat klinkt heel serieus, hoogbejaard. Maar je bent jong van hart en geest en ik hoop van harte dat je dat nog heel lang blijft. Gefeliciteerd voor jou en je lief. Maak er maar een feestelijke reeks van vrolijke dagen van.

  3. Je bent zo oud, als je jezelf voelt! Tel elke dag je zegeningen. Twee cliché’s, maar waarheden als een koe!

Plaats een reactie