ONVOORSTELBAAR

2024 04 29

Het is niet te begrijpen hoe de mensen die dit doen in mekaar zitten.. Midden op een bospad troffen we dit aan: Een bestelbus met aanhanger, die al flink gevuld was met vuilniszakken. Gemeentewerkers waren volop in de weer om het bospad weer vrij van afval te maken. Een flink stuk daarvan was door die vuilniszakken geblokkeerd. Welke onverlaten lieten deze troep hier achter, zodat anderen op zondag aan het werk konden. Hoe asociaal is dit gedrag! 

Wat er in die zakken zat weet ik niet. Het kan bij dumping om allerlei afval gaan, zoals drugsafval of grofvuil. Dat dat overlast geeft kan degenen die dit op hun geweten hebben kennelijk niets schelen. Maar het is strafbaar en gemeenten willen graag weten wie het gedaan heeft, om de kosten te kunnen verhalen.

Maar zij die dit op hun geweten hebben zorgden er wel voor dat ze niet op heterdaad werden betrapt. Ze zouden er een flinke boete voor krijgen. Want het illegaal storten wordt gezien als een economisch delict. Het kan een besmettingsbron voor ziektekiemen zijn. Maar vooral werd zondag de prachtige, jonge natuur hier flink door ontsierd.

Hoe spoort men nou de boosdoeners op, vraag ik me af? Vooralsnog lijkt het erop dat achtergelaten vuilnis gratis wordt opgeruimd en afgevoerd. Maar deze bewonderenswaardige sjouwers verzekerden me ervan dat de daders zullen betalen. Ze hebben in onze gemeente al vaker met dit bijltje gehakt, en ik hoop dat ze succes zullen hebben.

Maar vooral zou ik willen dat degenen die op deze plek al herhaaldelijk vuilnis stortten het besef kregen van waar ze mee bezig zijn. Zodat we nog een beetje mogen geloven in onze ‘beschaafde’ wereld.

Dit bericht werd geplaatst in Leudal, zondag en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op ONVOORSTELBAAR

  1. Totaal onvoorstelbaar. Je zou met liefde bij de daders hun hele voordeur blokkeren met troep…

  2. Diny Tecker zegt:

    Schering en inslag is dit criminele verschijnsel. De maatschappij vol geldbeluste burgers en verslaafden uit alle rangen en standen hebben lak aan natuur. Een treurig fenomeen dat nog wel zal blijven voortbestaan.

Plaats een reactie